di 23 juli 2024

NMBS ontmoedigt reizigers door hen te verplichten ook effectief met elkaar te praten

BINNENPARKING – Het plan van de overheid om overvolle treinen richting de kust en andere toeristische trekpleisters te vermijden door passagiers aan het raam te laten zitten lijkt volgens velen onvoldoende. Het probleem blijft de grote aantrekkelijkheid van de treinreis zelf, beseft de NMBS zelf. Om het comfort dan ook drastisch in te dijken gaat het moedwillige reizigers verplichten met elkaar sociaal te interageren zolang ze onderweg zijn.

“Je moet de Vlamingen pakken waar ze kwetsbaar zijn”, verklaart de spoorwegmaatschappij. “Als je hun zegt dat ze niet naar de kust mogen omwille van corona, lappen ze daar vierkant hun laars aan. Dat is nu wel duidelijk. Alleen een kinderlijk naïeve randdebiel doet nog beroep op het gezond verstand van de mensen. Wel, wij gaan vanaf nu inspelen op hun chronisch autistische en aandoenlijk introverte karakter. Wie op de smartphone tokkelt of naar muziek luistert vliegt eruit. We maken er een gezellige hel van.”

“En gewoon over het weer leuteren is ook niet voldoende”, garandeert men verder. “Oh nee. Onze controleurs gaan erop toezien dat iedere passagier bereid is om zeker met drie compleet wildvreemden ongeremd openhartig over hun liefdesleven, jeugdtrauma’s, stemgedrag en financiële situatie te praten tot ze jankend aan het volgende station uitstappen en in het vervolg netjes thuisblijven tot iedereen gevaccineerd is. Binnen de week zijn de treinen leeg. Goed weten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten