di 23 juli 2024

Nieuwe lijsttrekker Vlaams Belang ontkent eigen bestaan in exclusief interview

POLITIEK – Wie het exclusieve Terzake-interview met Dries Van Langenhove, de nieuwe lijsttrekker voor Vlaams Belang in de provincie Vlaams-Brabant, heeft gemist zal mogelijk vreemd opkijken van enkele quotes die inmiddels in de media verschenen. Zo ontkende de oprichter van Schild en Vrienden zowat elke vraag, aantijging en suggestie die journaliste Kathleen Cools op hem afvuurde, vaak nog voor ze die deftig kon formuleren. Tegen het einde van het gesprek ging Van Langenhove zelfs over tot het openlijk betwisten van zijn aanwezigheid in de studio, alsook zijn feitelijke existentie.

“Ik weet niet waar u en de linkse leugenpers tegenwoordig uw informatie vandaan halen, maar ik ontken alles steevast”, brieste de rechtse jongeling nadat Cools hem vroeg of hij door het parket in verdenking werd gesteld voor het verspreiden van racistisch materiaal. “Ik word helemaal niet in verdenking gesteld. Ik durf zelf nog een brug verder te gaan. Tegen wie denkt u wel dat u het heeft? Ik ben hier helemaal niet. Geen haar op mijn kop dat ooit een stap zou zetten in dat bolsjewistisch bastion dat de VRT heet. Ik vind het eerlijk gezegd stuitend dat u gewoon voor zich uit zit te praten tegen een lege stoel. Dat zegt veel over de zogenaamde integriteit van de propagandamolen waardoor het verstand van de Vlaming elke dag opnieuw fijngemalen wordt.”

Ook bij Vlaams Belang doet men intussen alsof de neus bloedt: ‘Dries Van Langenhove? Lijsttrekker? Allemaal weer linkse fantasieën waar de kiezer niets aan heeft.’

Toen Cools de weerbarstige politicus probeerde te vragen of zijn afkeer van de partijpolitiek, alsook de onschendbaarheid en gulle verloning van parlementariërs niet regelrecht inging tegen de beslissing om een electorale lijst te trekken, trok hij nog harder van leer. “Lijst? Welke lijst? Ziet u mij hier een lijst trekken? Trouwens, wie zegt dat ik effectief besta? Welk empirisch onderbouwd bewijsmateriaal kunt u voorleggen? Want dat zou u wel goed uitkomen, een zondebok om de hele Vlaamse zaak mee te ondermijnen. Misschien is het wel u, de VRT, die mij gemaakt heeft tot wat ik ben. Dus als ik al besta, zal het zeker niet door mijn eigen toedoen zijn. Dit interview heeft lang genoeg geduurd, al heeft het zelfs niet eens plaatsgevonden.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten