do 18 juli 2024

“Avondklok is nefast voor vrijheid”, zegt politicus dankzij wie de staat uw vingerafdrukken heeft

POLITIEK – Als het van Jan Jambon afhing, zou de avondklok snel van de baan zijn. Dat verzekerde de Vlaamse minister-president de kiezer in het duidingsprogramma De Zevende Dag. “Het is een aanslag op onze vrijheid en privacy”, klonk het verder bij de man dankzij wie u voortaan uw vingerafdrukken braafjes aan de staat moet afstaan vooraleer u een nieuwe identiteitskaart krijgt.

“Het moet gedaan zijn met die systematische schending van de meest belangrijke burgerrechten door een overheid waar ik overigens geen deel van uitmaak”, maakte Jambon zich verder boos, een kleine drie jaar nadat hij als minister van Binnenlandse Zaken besliste de Belg op biometrische wijze permanent aan het staatsapparaat te binden.

“Hoe wij opeens in zo’n angstklimaat zijn terechtgekomen snapt toch niemand?” besloot de 60-jarige N-VA’er, een luttele vijf jaar nadat hij in diezelfde rol een nationaal cameraschild installeerde dat perfect weet wanneer u voor het laatst buitenshuis heeft zitten kakken.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. De symboliek daar zijn mensen pas bang voor.
    De oorzaak tot oplossing maken.
    De identiteitskaart zal de identiteit moeten compenseren. Voor de veiligheid.
    De schapen moeten gebrandmerkt.

    Bestellen.

Een reactie achterlaten