vr 19 juli 2024

Archeologen ontdekken betaalbare huurwoning uit stenen tijdperk

WETENSCHAP – In het Gentse buigt een team oudheidkenners zich over een hoogst merkwaardige vondst die tijdens gemeentelijke graafwerken werd gemaakt. De wetenschappers blijven voorzichtig met hun conclusies, maar suggereren dat het mogelijk om een historische huurwoning gaat die zo oud moet zijn dat ze voor de toenmalige occupanten nog enigszins betaalbaar moet geweest zijn.

“Dit kom je niet vaak tegen”, legt onderzoeksleider Lize Graever (UGent) uit. “Het gaat hier voor alle duidelijkheid om een bescheiden, maar toch degelijk gelegen en fatsoenlijk geïsoleerde unit die de toenmalige bewoners, aangepast aan inflatie, toch een paar honderd euro per maand minder moet hebben gekost dan als zij vandaag hadden geleefd. Van elektriciteit, internet en stromend water was er natuurlijk nog geen sprake, maar wat zou de gemiddelde prehistorische sukkelaar daar ook aan gehad hebben als hij de helft van zijn pree aan het begin van de maand al kwijt was?”

Vlaams minister van Wonen Matthias Van Diependaele (N-VA) reageerde meteen op de ontdekking en beloofde de erfgenamen van de eigenaar een onderzoek om te kijken of ze nog recht hebben op een renovatiepremie met terugwerkende kracht. De nazaten van de huurders krijgen dan weer een sleutelhanger van Batibouw en “de beste wensen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

 1. Van de week schrok ik wakker uit een boze droom. Ik dacht ik moet toch eens een psychiater zien. Al die middag zat er een naast me, die ik mijn verhaal vertelde. Het was gratis.
  Ik moet een villa kopen voor mezelf.
  Ik had iemand gevraagd wat voor me te kopen, maar ze had het meegenomen van een andere plek, wat verder en wat duurder; het was de verkeerde maat. Ik had haar concrete instructies gegeven. (Ik heb haar maar gelijk betaald.) Ik had rekening gehouden met een langdurige lockdown.
  Overal dezelfde truc. Op een andere plek wilden ze niet bijbestellen, kennelijk voordat ze eerst de hele collectie weg hebben. Ik vroeg of ze gaan stoppen, want die aanpak heb je bij een faillissement, dat alles weg moet.
  Het is een vorm van censuur.
  Het is als een kledingzaak die zowel kinderkleren verkoopt als kleding voor volwassenen en als de kinderkleding op is wacht tot alle andere kleding is verkocht, of als een autodealer die geen banden meer heeft om de verkoop van de auto’s te versnellen. Dus als je dan een nieuwe band nodig hebt neem je een nieuwe auto, dat brengt meer op.
  Administratie winkels zijn snel over de kop gegaan. Digitaal geld wordt bevorderd terwijl alle bankfilialen in de buurt sluiten. Overal worden uit gierigheid dezelfde trucs toegepast. Daarbovenop komt de controle tot hetzelfde doel.
  Iemand die van internet werd gehaald zei ‘kijk uit dat ze je band niet leeg laten lopen’.
  Ze zijn zo gierig dat als je betaalt ze je inkoop per ongeluk achterhouden, of half of helemaal vergeten.

Een reactie achterlaten