di 23 juli 2024

Minderjarigen urenlang geconfronteerd met gevolgen eigen acties: “Onmenselijk”

BINNENPARKING – Na het incident met een groepje jongeren die tijdens een lockdownfeestje in een villa werden betrapt, duikt opnieuw een verhaal op waarin jonge tieners werden aangehouden, deze keer na een spuugincident in een winkelcentrum. In beide gevallen trekken de ouders verbouwereerd naar de pers. Ze pikken het niet dat hun kinderen urenlang werden geconfronteerd met het feit dat hun acties gevolgen hebben.

“Dit is onmenselijk”, getuigt een woedende vader. “Alle lessen die ik mijn kinderen geleerd heb liggen van tafel. Hoe krijg ik nu nog uitgelegd dat wij beter zijn dan een ander en dat de wetten die voor het gepeupel gelden niet op ons van toepassing zijn? Ik kan heel dat gebrek aan opvoeding gewoon opnieuw beginnen.”

Een van de families nam reeds een advocaat onder de arm, en ook die is niet mals voor het optreden van het gerecht en de politie. “Blijkbaar is het te veel gevraagd om deze jongeren nog een paar jaar in de waan te laten dat hun acties helemaal geen gevolgen zouden hebben voor henzelf. Blijkbaar dient het justitiesysteem plots om dat soort egocentrisch gedrag te corrigeren vooraleer we ze met stemplicht en een rijbewijs de samenleving insturen. Absurd gewoon.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten