vr 19 juli 2024

Theresa May wil leeg parlement over Brexit-deal laten stemmen

BUITENPARKING – De Britse premier Theresa May zal voor de vierde keer haar Brexit-akkoord met de EU in het Lagerhuis voorstellen, met één klein verschil: de deuren blijven gesloten en de groene banken leeg. “Een gedurfde maar waterdichte zet om een zoveelste nederlaag te vermijden”, meldt onze reporter vanuit Londen.

“Het is hoogst ongebruikelijk om een dergelijke stemming zonder stemgerechtigden te laten plaatsvinden”, aldus onze man ter plaatse in Westminster. “Maar na herhaaldelijke vernederingen heeft May er duidelijk schoon genoeg van. De tent blijft achter slot en grendel en zelfs haar trouwe conservatieve backbenchers mogen er niet in. Met een waarschijnlijk ex aequo van 0 tegen 0 staat ze op zich geen meter verder, maar je gaat er toch al minder dramatisch mee op je smoel. Het blijft natuurlijk politiek.”

Zelfs de intussen wereldberoemde spreker John Bercow zal bij de geplande sessie niet te horen zijn, bevestigen bronnen binnen de regering.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten