di 23 juli 2024

AstraZeneca wil fuseren met NMBS: “Veel raakpunten”

WETENSCHAP – Het Brits-Zweedse bedrijf AstraZeneca doet een Belgische staat een opmerkelijk voorstel: het wil in fusie treden met de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, beter bekend als de NMBS. Dat staat op de webpagina van de farma-reus te lezen, naast een korte toelichting waarom een nauwere samenwerking het bestuur interesseert. “We zien echt veel raakpunten“, klinkt het in Cambridge.

“Hoe meer we over het beheer van het Belgische passagierstreinnet lezen, hoe meer we vinden dat er een gemeenschappelijke visie bestaat”, schrijft CEO Leif Johansson. “Zeker als het op klantgerichtheid en stipte dienstverlening aankomt. We nodigen topvrouw Sophie Dutordoir dan ook uit om eens op de thee te komen en te kijken wat we voor elkaar kunnen doen. Jean-Paul Van Avermaet van Bpost is trouwens ook welkom. Ook daar zien we best wat potentieel qua businessethiek en werkfilosofie.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Niet voor niets is AstraZeneca voor alle 27 lidstaten goedgekeurd door de EU. Wel is al aangestipt dat de eigen afweer effectiever is dan een vaccin en worden er al medicijnen voorbereid om de reactie van het immuunsysteem (dat door een vaccin wordt gestimuleerd) tegen te gaan.

Een reactie achterlaten