vr 19 juli 2024

Ben Weyts: “Niet noodzakelijk hele leerling in quarantaine bij opduiken Britse variant”

POLITIEK – Nu de uiterst besmettelijke mutatie van het coronavirus, beter bekend als de Britse variant, ook in Vlaanderen voet aan wal krijgt, kijken de scholen naar onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) voor een duidelijke en effectieve strategie. De minister reageerde vanmorgen op aantijgingen van laksheid, maar houdt naar eigen zeggen vast aan een pragmatische visie. “Paniek is voor niks nodig”, verzekert Weyts. “Je moet niet noodzakelijk de volledige leerling in isolatie gooien bij een uitbraak. Laat dan liever het stuk dat besmet is thuis.”

Na enkele agressieve uitbraken in Kontich, Edegem en mogelijk Aalst blijft de N-VA’er tot kalmte aanmanen en pleiten voor een “plaatselijke aanpak” in plaats van een ingreep over de hele lijn. “Als ik de virologen goed begrijp, besmet het virus niet het hele lichaam, maar focust het zich voornamelijk op de luchtwegen en slijmvliezen. Is het dan niet een beetje overkill om de hele leerling of leerkracht in quarantaine te flikkeren?” vraagt Weyts zich af op radioprogramma De Ochtend. “De rest kan toch onverstoord blijven functioneren? Of gaan we perfect gezonde organen als maag en lever nu al automatisch viseren omdat de longen het even vlaggen hebben? Sorry, maar dat is gewoon onnozel en slaat op niets.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten