di 23 juli 2024

Vuilnisman tekent bij voetbalclub en bespaart fameus aan sociale bijdragen

BRAVE BURGERS – Het sociale stelsel binnen de Belgische topsport zou één van de gulste van Europa moeten zijn, zelfs in die mate dat een professionele voetballer een pak minder aan sociale bijdragen inlevert dan een hardwerkende vuilnisman. Zo wordt althans beweerd. Toby Broeckmans (38) uit Deurne besloot het zekere voor het onzekere te nemen en liet zich als vuilnisophaler dan ook meteen transfereren naar Royal Antwerp F.C., waar hij hoopt te kunnen genieten van “een stevig salaris, een bepalende rol op het veld en vooral uitstekende sociale voordelen.”

“Ik had mezelf nooit in het voetbal gezien”, aldus de sympathieke milieuwerker. “Maar ook als hygiënisch assistent werk je uitstekend in teamverband en ben je best in absolute topconditie. Je analyseert in een mum van tijd het terrein en laat geen vuiltje je achterlinie passeren. Uiteraard vervullen we niet dezelfde maatschappelijk essentiële rol als tweeëntwintig volwassen mannen die achter een stuk leer zitten te puffen, maar ik ben toch blij met deze kans om de Bosuil kraaknet te houden. En dat belachelijke RSZ-voordeel pak ik er graag bij. Allez, ik ga vuil rapen en dikke flappen scheppen. Ciaokes byekes!

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten