do 18 juli 2024

Politie zet extra drones in om te controleren of andere drones uw privacy respecteren

BINNENPARKING – De Limburgse politiezone CARMA komt in opspraak na een beslissing om tijdens de feestdagen onbemande toestellen of drones in te zetten om coronamaatregelen op te volgen. De lijn tussen een noodzakelijk surveillance-mechanisme en een inbreuk op onze privacy lijkt daarbij echter flinterdun. Toch hoeven bewoners van Genk en omliggende kernen zich kennelijk geen zorgen te maken. De politie belooft extra drones in te zetten om nauwgezet in de gaten te houden of de overige toestellen uw privacy al dan niet schenden.

“We begrijpen de bezorgdheid rond dergelijk ingrijpend apparatuur”, sust de Genkse commissaris. “Maar onderschat de technologie niet die we vandaag tot onze beschikking hebben. Niet alleen kunnen we vliegende camera’s uitsturen om te kijken of iedereen zich aan de regels houdt, maar op hetzelfde moment zullen er identieke drones rondzweven om te zien of dat allemaal wel volgens het boekje gebeurt. Laat die dingen dus ongemoeid vliegen, want de kans is 50/50 dat het toestel dat u neerhaalt wel degelijk aan uw kant staat.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten