vr 19 juli 2024

Duitsland claimt Tweede Wereldoorlog omdat het in 1942 nog aan het winnen was

BUITENPARKING – Berlijn verraste de wereld vanmorgen met een reeks krasse uitspraken. Zo verklaart de voltallige Duitse regering alsnog de Tweede Wereldoorlog gewonnen te hebben, alleen al omdat het halverwege “nog duidelijk” aan de winnende hand was en de rest van de oorlog nu formeel als “frauduleus” beschouwt. “We voelen ons bestolen“, klinkt het.

“Zoals iedereen kon zien was Duitsland op weg naar een totale overwinning“, staat te lezen in een officiële victory speech goedgekeurd door de Bondsdag. “Niemand had verwacht dat we Frankrijk en de Lage Landen zo makkelijk zouden inpalmen en toch deden we het. Ook Groot-Brittannië hadden we makkelijk veroverd als we echt hadden gewild. Voor ons was het zo rond de Slagen van Midway en Stalingrad eigenlijk wel gedaan. Maar het is duidelijk dat de geallieerden opzettelijk hebben verder gevochten gewoon om ons die overwinning af te snoepen. Dat gaan we natuurlijk niet pikken.”

Hoe de Duitsers het uiteindelijke resultaat plannen aan te vechten is onduidelijk, al heeft men wel een uitleg klaar voor de vermeende nederlaag: “Iedereen was tegen ons. Heel onfair. En vooral van de Russen hadden we meer hulp verwacht.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

    • Het valt wel te betwijfelen of hij het zo goed voor had met de blanken.
      Hij was geen groot strateeg. Of het was opzet: hij vernietigde zijn land in het voordeel van de VS.
      Een held ook in ontwikkelingslanden.

Een reactie achterlaten