di 23 juli 2024

Eerste kerkhof in Vlaanderen bereikt groepsimmuniteit

WETENSCHAP – Een grote opsteker voor wie nog hoop op zogenaamde groepsimmuniteit of herd immunity vestigt zou dan toch uit de bus komen. Wetenschappers lijken een eerste plek in Vlaanderen te hebben gevonden waar geen enkele “bewoner” vatbaar lijkt voor het coronavirus. Onze reporter trok naar de parmantige begraafplaats beter bekend als het Schoonselhof in Hoboken voor meer uitleg.

“Laat ons nu niet meteen van stapel te lopen, al lijken de eerste resultaten alvast aanmoedigend”, bevestigt een woordvoerder van Stad Antwerpen. “Zoals iedereen weet wordt dit prachtige kerkhof meer bezocht dan welk dan ook in de provincie en kijk, er zijn nog steeds geen besmettingen geregistreerd. Dat is een goed teken. Het lijkt wel alsof iedereen die hier ligt volledig immuun is. Wel, ook hun verhaal mag eens gehoord worden in plaats van alleen maar die paniek en angstzaaierij waar alleen de levenden last van schijnen te hebben. Een beetje inclusief optimisme is hier wel op zijn plaats.”

Toch worden bezoekers nog steeds aangemaand zichzelf voldoende te beschermen tegen zichzelf en anderen. “We zijn nog niet honderd procent zeker, maar het is goed mogelijk dat je eerst zo dood als een pier moet zijn om geen corona te kunnen krijgen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

Een reactie achterlaten