di 23 juli 2024

Cultuursector krijgt als steunpakket tomaten terug die het naar Jan Jambon gooide

BINNENPARKING – De laatste coronamaatregelen zijn opnieuw een harde klap voor de cultuursector. Dat beseft ook de Vlaamse overheid en in het bijzonder bevoegd minister voor Cultuur Jan Jambon (N-VA). Als blijk van begrip kan de lijdende sector op een nieuw steunpakket rekenen. Zo worden alle tomaten die in februari nog richting de Vlaamse minister-president gegooid werden prompt teruggegeven.

Cultuurminnend Vlaanderen zal het zich ongetwijfeld herinneren: Jan Jambon die wordt uitgejouwd en met – niet al te frisse – tomaten wordt bekogeld tijdens de uitreiking van de MIA’s. Het lijkt een eeuwigheid geleden en ook Jambon zelf lijkt niet van plan nog lang wrok te koesteren. “Integendeel”, wuift de minister-president alle oude strubbelingen weg. “Mijn regering is verantwoordelijk voor het welzijn van miljoenen mensen, waarvan velen er nog steeds doelbewust voor kiezen in een verlieslatende industrie te stappen. Ik begrijp nog steeds niet waarom, maar goed. Het is tijd om iets terug te geven, en wat reflecteert de huidige staat van het cultuurlandschap beter dan dit krat bijeengeveegde schimmelbrij schandalig over datum?”

Op een eerste institutionele respons blijft het voorlopig wachten, al kon onze reporter reeds een vinnige reactie bij een anonieme kunstenaar losweken: “Tof. Maar als ik dat had geweten had ik een fucking goudstaaf naar zijn kop geflikkerd.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

  1. Het zijn au-tomaten.
    Helaas maar de meeste cultuur zie ik als een afleiding van ieder mogelijk beetje noodzakelijk zelfstandig denken voor de rand van de afgrond. En de meeste muziek als een directe verwoesting daarvan.
    Ze gooien zichzelf weg.

  2. Ik zat afgelopen zomer ergens en hoorde maast me een gesprek van langere tijd tussen twee vrouwen over alle leuke cultuurevenementen. De agenda was volledig vol. Ze konden geen seconde tegen enige vorm van negatief nieuws. Ze zetten zich daartegen af.

Een reactie achterlaten