do 18 juli 2024

Migrantenboot Banksy botst op ironieberg en moet nu zelf gered worden

BUITENPARKING – Het reddingsschip ‘Louise Michel’ dat door straatkunstenaar Banksy werd gefinancierd om bootvluchtelingen op de Middellandse Zee te hulp te schieten verkeert inmiddels zelf in nood. Het schip stuurde eerder een alarmsignaal uit en wacht in de buurt van Malta op redding. De oorzaak van de noodsituatie is vooralsnog onduidelijk, al sluiten experten niet uit dat de bemanning op een gigantische berg ironie is gevaren.

“Het roze vaartuig in kwestie is zeker niet het meest robuuste dat ze op zee hadden kunnen sturen”, vindt reder en specialist sleepvaart Tuur Dobber. “Maar je komt natuurlijk ook wat tegen op zo’n woelige wateren. Naast al die Libische mensensmokkelaars en agressieve Italiaanse zeepatrouilles drijft er best een hoop pijnlijke ironie rond. En daar zijn ze nu vermoedelijk op vastgelopen. Ik zie er zelf zeker de humor van in, maar hoop toch voor jullie redactie dat de Europese Unie niet al te apathisch reageert of deze grap wordt al snel te duister om online te laten staan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten