do 18 juli 2024

“Blij dat avondklok ons gezond houdt”, puft bouwvakker die onder 35 graden werkt

STAD – Wie vandaag een stapje in de wereld zet, zal snel naar adem happen, met of zonder mondmasker. Het kwik flirt in Antwerpen met 35 graden Celsius, maar dat hield onze reporter niet tegen een voorzichtig praatje te slaan met de man in de straat. Vandaag sprak hij met Dirk (47), bouwvakker op een werf net buiten het centrum. Dirk is blij met de avondklok, die nog steeds in heel de provincie van kracht is. “Ik zou hier nooit met een gerust hart onder de blakke zon mijn nikkel komen afdraaien, als er niet eerst aan mijn welzijn gedacht werd.”

“Een populaire maatregel zal het niet bij iedereen zijn”, knikt Dirk terwijl hij tevergeefs het zweet van zijn voorhoofd veegt en snel een schoon masker zoekt. “Maar mensen moeten beseffen dat die regels ons nu eenmaal behoeden tegen onherroepelijke fysieke schade. En daar moet je consequent in zijn. De overheid heeft de taak ons te beschermen tegen dit soort extreme omstandigheden, waar onze lichamen gewoon niet tegen bestand zijn. Dus ja, als het straks heerlijk koel en rustig op straat is, blijf ik daar graag voor binnen. Da’s de logica zelve.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. Wie kent niet de mondmaskers uit de chirurgie. Het geeft een gevoel van professionaliteit. (Iedereen meedoen.)
  Verder ook in als muilkorf, en graasmasker.
  We zijn toch allemaal mensen?!
  Uit de handleiding, eigenrichting bij het ademen wordt tegengegaan dan wel afgeraden.
  Geld verdienen.

 2. Leest u de richtlijnen.
  Van tevoren plannen en handen wassen.
  De ontroerendste momenten in de lockdown zijn hoe geliefden elkaar in het plastic kunnen kussen en omhelzen. Knuffelgordijn met mouwen, knuffeltunnel, plastic pakken en snorkels, enzovoort enzovoort.
  Love love love.

Een reactie achterlaten