do 18 juli 2024

Veiligheidsraad: “Houden politieke verantwoordelijkheid op veilige afstand”

POLITIEK – Vandaag kwam de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen om de alarmerende coronacijfers het hoofd te bieden en eventueel eerdere versoepelingen tijdig terug te schroeven. Dat viel al bij al mee. Zo blijft de bubbel van vijftien personen en worden er slechts enkele accenten verschoven. “Ook wij zijn voorzichtig”, klinkt het. “En houden onze politieke verantwoordelijkheid liever op veilige afstand.”

“Ik denk dat niemand hier terug wil naar die vreselijke lockdown“, vertelde premier Sophie Wilmès (MR) op live televisie. “En dus zullen we allemaal onze afstand moeten blijven behouden. Wij zullen alvast het goede voorbeeld geven door onszelf voldoende af te schermen van de bittere waarheid. Wij hebben het volste vertrouwen in de bevolking en dat zal wel moeten volstaan. Jullie kijken naar ons voor duidelijkheid, leiderschap en daadkracht, maar ook daar hebben wij al lang consequent afstand van genomen. En terecht. Als we iets te fel optreden, komen er nog misnoegde kiezers van en die verspreiden zich snel tegenwoordig. Dat willen we natuurlijk allemaal vermijden.”

Meerdere experten zijn echter niet te spreken van het relatief lakse optreden van de overheid. “Het is alsof ze ons mijden”, zucht virologe Erika Vlieghe. “Niemand pakt daar zijn telefoon nog op en naar ons advies wordt amper geluisterd. Als political distancing kan dat wel tellen, ja. Dat dan weer wel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten