vr 19 juli 2024

Streamz koopt rechten om van regeringsformatie volwaardige soap te maken

POLITIEK – Wie zich abonneert op Streamz, het gloednieuwe streamingplatform van DGP Media en Telenet, mag zich binnenkort aan een zoveelste primeur verwachten. Naast de reeds indrukwekkende catalogus van 1.500 programma’s, voornamelijk series van VTM, VIER en Eén, koopt de nieuwe marktleider nu ook de rechten op de federale regeringsformatie, ongeacht hoe die afloopt. “Het einde kunnen en zullen we dus nog niet verklappen, maar een betere soap zal de komende jaren niet geschreven worden”, belooft CEO Peter Vindevogel.

“Dit is een kans die we niet konden laten schieten”, maakt men zich bij het nieuwe platform sterk. “Zelden leent politiek zich zo naadloos tot Vlaanderens favoriete genre, de soap opera. Vaak vervalt het hele democratische proces tot dezelfde afgezaagde drama’s en Machiavelliaanse intriges gestuurd door briljante, koelbloedige strategen. Maar wat we nu meemaken vinkt alle basisingrediënten af voor een heerlijk feuilleton van het eerste uur. De liberaal die corona krijgt, de gekke puber die plots voorzitter wordt, de Franstalige narcist die roet in het eten blijft gooien, enzovoort. Er gaat niet eens fatsoenlijk geacteerd moeten worden om dit verhaal waarheidsgetrouw te brengen. En zo haalt de hardwerkende Vlaming toch nog iets uit zijn belastinggeld.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

    • Het schiet me ineens te binnen. Ik zag de film bij een kennis thuis. Hij had hem van de videotheek gehaald.
      De symboliek die ik erin zag werd niet geaccepteerd als motief in de film. Het waren ongecompliceerde toeschouwers die zich voor de gezelligheid wat wilden ontspannen en niet zichzelf kwellen met diepere gedachten.

Een reactie achterlaten