do 18 juli 2024

Brusselse gedenkplaat met taalfouten krijgt eigen gedenkplaat met taalfouten

BINNENPARKING – De gedenkplaat die gisteren ter ere van de zestigste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid in Elsene feestelijk gepresenteerd werd deed meteen stof opwaaien, vooral dan omwille van de tenenkrommende Nederlandse taalfouten. Niet alleen volgden excuses van het in theorie tweetalige gemeentebestuur, maar de onfortuinlijke gedenkplaat kreeg meteen een eigen, kleinere gedenkplaat om het taalkundige incident meteen een historische plaats te geven. Ook daar staan weliswaar taalfouten in.

“Hier gedenk wy vandaag die jammerlijke situation omtrent de verkeerde gebruik van de Nederlands op het memorial die naast hang”, staat inmiddels te lezen op de gloednieuwe vergulde plaat, gevolgd door het embleem van Elsene en de handtekening van burgemeester Christos Doulkeridis. Woordvoerder Sandra Splouchal hoopt namens de gemeente dat de kous daarmee af is. “Zoals u ziet nemen wij onze historische verantwoordelijkheid en sturen wij bij dezen een gepast signaal naar de Nederlandstalige gemeenschap. Ik denk dat dit naadloos aantoont hoe belangrijk deze voor ons is en hoeveel moeite wij in de tweetaligheid blijven steken. Dank u.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De kolonisatie van Congo moet gezien worden in verband met de francofone gemeenschap. Vlaanderen was immers ook maar een kolonie. Hoewel het meestal achteraf de excuses mag verzorgen. Het Nederlands reflecteert daarbij de uiterst gebrekkige kennis ervan, van de koning. Dan spreekt hij per gelegenheid Nederlands.

Een reactie achterlaten