vr 19 juli 2024

België dropt spijtpakketten boven Afrika

BUITENPARKING – Vandaag wordt zonder twijfel een historische dag in de lange, vaak troebele relatie tussen België en haar voormalige (koloniale) belangen in Afrika. Niet alleen viert de Democratische Republiek Congo haar zestigste jaar onafhankelijkheid van ons land, maar ook werd een eerste stap gezet in de reparaties voor de vele gruweldaden uit het verleden. In naam van Koning Filip werden omstreeks zes uur plaatselijke tijd alvast duizenden spijtpakketten boven Centraal-Afrika gedropt. “Een begin”, vinden de experts.

Een vloot aan militaire vliegtuigen begon gisterenavond aan een discrete missie die volgens sommige bronnen ‘Operation Regrette’ zou heten. De lading vertrok zo richting de meest verstedelijkte gebieden van Congo om rechtstreeks tot bij de bevolking gebracht te worden. “Een belangrijke stap zonder meer”, vindt ook Afrika-watcher Stany Mokonzi Kisakata. “Alleen jammer dat voor de 23% ongeletterde Congolezen zo’n pakket ook maar een lege doos zal blijven. En het waren duidelijk niet de grootste vliegtuigen, want voor verontschuldigingspakketten was er blijkbaar net niet genoeg plek meer aan boord. Enfin. Toch merci mingi, Filípi.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten