di 23 juli 2024

Veiligheidsraad: “Dachten dat doe-het-zelfzaken richtlijnen ook zelf in elkaar zouden steken”

BINNENPARKING – Vanaf morgen mogen naast tuincentra vele doe-het-zelfzaken de deuren weer openen en klanten verwelkomen. Dat had de Nationale Veiligheidsraad eerder beslist. Toch bleef het tot vandaag wachten op concrete richtlijnen. Allesbehalve handig voor de winkels in kwestie. “Sorry voor het wachten”, laat het adviesorgaan nu weten. “Maar we dachten dat ze die wel zelf in elkaar zouden steken.”

Ondertussen werden ook de vitale details gepubliceerd van wat vanaf morgen wel en niet mag, maar niet voordat de sector daar eerst herhaaldelijk naar moest informeren. De Veiligheidsraad spreekt dan ook van een begrijpelijk misverstand. “Nu wil iedereen weten of het zaken met een algemeen aanbod open mogen of toegewijde speciaalzaken. Weten wij veel. Als je naar de Brico of Gamma gaat, vind je daar standaard de handigste mensen. We hadden daar dan toch ook een beetje meer praktisch initiatief van verwacht.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. In Duitsland zijn volautomatische winkels een trend en hier zijn er ook genoeg mensen die daar tegenop kijken; ‘je moet met je tijd mee’. Pas waren nog twee Gentse academici in het nieuws, het ging over de winkel. De middenstand. Ik denk ook weer aan Che Guevara. De dienstverlening is nergens meer helemaal in balans. Doe het zelf maar! Ik sprak iemand die corona had nadat hij in Spanje was geweest, een doorsnee toeristencentrum waar ze nu voortdurend in de winkel worden gecontroleerd of ze wel genoeg kopen. Van verveling gaan ze soms wel tien keer per dag naar de supermarkt.

  2. Er zijn grofweg twee stromingen.
    1. De eerste zegt dat de middenstand de buffer is tussen de hogere klasse en de onderlaag die anders zonder pardon met elkaar in confrontatie zouden komen.
    2. De tweede zegt dat het fascisme juist uit de middenstand voortkomt.

Een reactie achterlaten