do 18 juli 2024

Media vieren Vrouwendag door uitgebreid te rapporteren wat retrograde lul te vertellen heeft

BINNENPARKING – Geen betere manier om deze Internationale Vrouwendag in de verf te zetten dan een paar spraakmakende soundbites van een notoire alfaman in de ether te gooien. Dat idee rolde aanvankelijk bij Het Laatste Nieuws over de loper. De progressieve vrijetijdskant van DPG Media sprak met strafpleiter Sven Mary, en gans Vlaanderen zal het geweten hebben.

“Het leek ons een uitstekend idee om de hele #metoo-hetze even te gaan afwegen bij de doelgroep die daar ook het meest onder lijdt”, hoorde onze reporter van de toevallig uitsluitend mannelijke hoofdredactie. “En dat zijn gasten gelijk wij.”

Het ganse media-apparaat en sociale kanalen sprongen dan ook gretig op de uitspraken van Mary, die aankondigde geen vrouwen meer in zijn praktijk aan te zullen nemen. Zo tweet Jeroen uit Vilvoorde verontwaardigd: “We moeten dit soort onzin meteen naar buiten brengen zodat we dat soort eikels niet de aandacht blijven geven die ze willen.” En ook Matthieu uit Oostende liet van zich horen in een Tiktok-filmpje waarin hij op zelfgemaakte bordjes de boodschap uitstuurt: “Mannen zijn gevaarlijke narcisten. Vrouwen verdienen een stem en zeker vandaag. Deel daarom mijn filmpje als je dat ook vindt.”

Tegen alle kritiek in verklaart de 48-jarige advocaat mogelijk toch nog een stapje verder te gaan. “Ik denk dat ik alle vrouwen vanaf nu gewoon ga negeren. Professioneel en daarbuiten. Dat is en blijft de beste manier om hen niet te discrimineren, want als je iemand systematisch geen kansen geeft, kan je hun die ook niet afpakken.”

De redactie bevestigt dat dit artikel werd geschreven door een witte cis-man met veel te veel vrije tijd.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

 1. Feministen zijn er nu ook over begonnen nadat ik erover schreef.
  Ik dacht dat ‘objectivering’ mijn uitvinding was om iets uit te leggen dat specifiek is aan vrouwen. Dat er zelfs over je wordt geroddeld waar je bij zit.
  Ik had zelfs een formule ontwikkeld dat hoe innerlijker je bent hoe meer je op uiterlijkheden wordt beoordeeld.
  Het begint op je dertiende en het eindigt in je graf; nogal wiedes dat ze niet zullen voortleven.
  De definitie van vrouw in enge zin.

 2. Je hoort zo veel verhalen van seks op kantoor.
  Een enkele keer werd zelfs ik al uitgenodigd om een adellijke vrouw te bevruchten.
  Al dan niet mechanisch, dat is veiliger. Hoewel ze later altijd een DNA test kunnen doen om me te vinden.
  Het draaide kennelijk niet om mijn vermogen, maar om mijn enorme viriliteit die tot in alle windstreken bekend was geworden.
  Ik wist van niets.
  Doorgaans speelt het aspect van adel geen grote rol op kantoor.

Een reactie achterlaten