do 18 juli 2024

Vlaams regeerakkoord eindelijk rond nu absoluut niemand zich er nog in herkent

POLITIEK – Het lijkt stilaan in kannen en kruiken. De zittende Vlaamse regeringspartijen N-VA, Open VLD en CD&V kunnen aan een nieuwe ambtstermijn beginnen, nu er eindelijk een akkoord op tafel ligt waar “absoluut niemand” zich nog in kan vinden of zijn eigen partijprogramma nog in herkent. “En dat heeft jandorie moeite gekost,” bevestigt ook een duidelijk uitgeputte formateur.

“Het is hard zwoegen geweest om de ideologische reinheid waarmee alle partners naar elkaar toe kwamen vakkundig overboord te gooien”, zucht een tevreden Jan Jambon. “En terecht. Waarom zouden we ons vastklampen aan verkiezingsbeloftes zoals zeg maar een gebalanceerde begroting of systematische aanpak van acute kansarmoede, als we even goed kunnen inzetten op het zoveel mogelijk saboteren van elkaars electorale strategie en zo belachelijk veel water bij de wijn doen dat het stilaan rosé wordt. Over een paar jaar kunnen we weer zeggen dat alleen wij de goei zijn. En daar draait het om.”

Ook oppositiepartij Vlaams Belang reageert tevreden op de langverwachte Vlaamse formatie. “Het zou fucking tijd worden dat die losers met een flutakkoord afkomen waarmee geen enkele Vlaming, links of rechts, tevreden kan zijn. Lage lonen geholpen, maar niet genoeg. Migranten gekloot, maar niet genoeg. Meer kutjobs in een te verwachten globale recessie… Niet gedacht dat wij als partij nog zouden kunnen blijven groeien, maar aan dit tempo kunnen we de Vlaamse republiek wel stilaan gaan uitroepen. Alleen jammer dat Unia niet meer gefinancierd wordt. Nu gingen we eindelijk eens de gediscrimineerde minderheid uithangen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten