vr 19 juli 2024

Boris Johnson begint plots Britse parlement te stofzuigen

POLITIEK/BUITENPARKING – Leden van het Britse Lagerhuis in Londen werden vanochtend opgeschrikt toen ze plaatsnamen na hun zomervakantie en niemand minder dan Boris Johnson al luidkeels zingend en fluitend de vloer stond te stofzuigen.

De conservatieve premier, casual gekleed en opgewekt als altijd, moest niets weten van beschuldigingen van opzettelijke geluidsoverlast, mogelijk om een spoeddebat over Brexit te belemmeren. “Allemaal nonsens”, wuift de 55-jarige politicus de aantijgingen weg. “Ik zorg er net voor dat de arena kraaknet en proper is voor een openhartige discussie. Als jullie ondertussen niet met een beetje gezonde afleiding omkunnen, zegt dat meer over de wereldvreemdheid en tunnelvisie van de hedendaagse, stoffige politieke elite. Als ik er hier niet met de grove borstel doorga, wie dan wel?”

Labour-leider Jeremy Corbyn is alvast niet te spreken over de tussenkomst van de premier. “Dit is hoogst ongebruikelijk. Mr. Johnson kent duidelijk zijn plaats niet. Ik bedoel, hier hebben wij toch uitbesteed personeel voor. Ik schrijf onmiddellijk een brief naar hare Majesteit.”

De ondertussen beruchte Speaker John Bercow, partijgenoot van Johnson, vind de timing ook maar verdacht. “Ik begrijp dat onze premier zich wil profileren als man van het volk, maar dit gaat er toch een beetje over. Ik hoor mezelf amper neuspeuteren. Je gaat me trouwens niet vertellen dat er geen stillere modellen op de markt te verkrijgen zijn dan die piepende Dyson waar net geen stoom uit komt. En of het nu echt nodig is om tegelijkertijd I Want to Break Free te staan zingen, durf ik ook betwijfelen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten