wo 24 juli 2024

Microbioloog ontdekt verborgen kosten in energiefactuur

WETENSCHAP – Er kunnen wel eens verborgen kosten in uw energiefactuur zitten die helemaal niets met uw elektriciteitsconsumptie te maken hebben. Dat ontdekte bioloog Marc Beestekens per ongeluk tijdens observaties van microscopische organismen die op papier leven. Toen de wetenschapper zijn eigen stroomfactuur als studieobject gebruikte botste hij vrijwel meteen op iets anders, namelijk bijna onleesbare kleine lettertjes, minusculer dan een microbe, waarin nauwgezet uitgelegd staat hoe de consument jaarlijks meer betaalt dan we vaak beseffen.

“Ik schrok me wel te pletter, ja”, getuigt de man. “Een derde van mijn energie-uitgaven bleek plots niet met het blote oog zichtbaar. Uiteraard heb ik een paar collega’s meteen mijn bevindingen laten verifiëren. Wel, ook zij brachten hun laatste rekeningen binnen en daar bleken dezelfde haast onzichtbare kosten in te zitten. Financiering voor straatverlichting, groenestroomcertificaten en ocharme hier en daar een verdwaald pantoffeldiertje. Ik hoop dat de energieleveranciers beseffen wat ze allemaal in die factuur draaien, want dit is niet verantwoord meer!”

De Vlaamse energieregulator of VREG raadt consumenten inmiddels aan te investeren in een vergrootglas van op zijn minst 10x zoomfactor ‘zodat men toch een vaag idee krijgt in hoeverre men hier financieel al dan niet in de kakker wordt genomen.’

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten