vr 19 juli 2024

Vlamingen en Franstaligen rijden voortaan rechts en links op dezelfde wegen

BINNENPARKING – Het ziet ernaar uit dat de verscheidene landsdelen van België verder uit elkaar groeien. Dat vertaalt zich nu ook op onze wegen. Daar waar de Vlamingen steeds verder naar rechts uitwijken, lijken de Franstaligen duidelijk het linkerrijvak te verkiezen. “In de eigen gewesten is dat allemaal wel prima”, vindt ook professor Carl Devos. “Maar federaal gaat dat zeker voor frontale botsingen zorgen.”

“Eigenlijk is dit allemaal het gevolg van een vergevorderd uiteengroeien van de gewesten en gemeenschappen,” speculeert de politicoloog, die regelmatig van zijn werk in Gent tot in het grotendeels Franstalige Brussel rijdt. “Mobiliteit is nu eenmaal geen federale bevoegdheid en dan kan het rijgedrag over de taalgrens wel eens ferm verschillen van de eigen gewoonten, tot op het punt dat je samen niet meer veilig de baan op kan. Wat voor zotte constructies men daarvoor op poten zal moeten zetten wordt nog afwachten.”

Voor aangewezen Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) is het linkse rijgedrag aan Franstalige kant onaanvaardbaar. “De Vlaming heeft  altijd al braaf rechts gehouden. Dat zie je trouwens over bijna heel Europa. Sommigen rijden zelfs radicaal over de pechstrook, al ben ik daar persoonlijk geen voorstander van. Maar dan zie je dat zelfs bepaalde groeperingen hier in Vlaanderen dwepen met hun grote broer die in Wallonië recht tegen onze verkeersstroom durft inrijden. Met dat soort volk ga ik niet carpoolen. En wat mij betreft houden we dat soort paljassen aan de taalgrens tegen en pakken ze daar de bus verder.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten