do 18 juli 2024

Klimaatactie tijdens ‘De Zevende Dag’ verstoord door oersaai lijsttrekkersdebat

POLITIEK – Kijkers die vanochtend hun toestel afstemden op duidingsprogramma ‘De Zevende Dag’ zagen hoe een hoogst entertainende protestactie plots verstoord werd en plaats moest maken voor een tergend vervelend debat over de Europese verkiezingen. Zo werd de jonge en frisse act, kleurrijk opgezet door actiegroep ‘Extinction Rebellion’, zonder enige aanleiding onderbroken door een muffe, rond de pot draaiende en clichématige vertoning van Europese lijsttrekkers Guy Verhofstadt (Open VLD) en Geert Bourgeois (N-VA). De actievoerders zijn alvast niet te spreken over de abrupte doch slaapverwekkende interventie.

“Dan steek je eens moeite in het opluisteren van de hoogmis der lamestream media“, klagen de activisten online. “En dan word je gewoonweg zonder enige waarschuwing opzijgezet door onderbetaalde security-agenten opdat een paar establishment fossielen met eufemistisch geleuter en radicaal neoliberale platitudes de aandacht van de kiezer weer kan komen opeisen. Jullie weten niet wat die organisch afbreekbare confetti ons gekost heeft, zeker?”

‘Met Bourgeois hebben we eigenlijk weinig problemen. Die zat er ook duidelijk tegen zijn goesting,’ ventileert de protestgroep op Twitter. ‘Maar die Verhofstadt kon het natuurlijk weer niet laten om alle aandacht naar zich toe te blijven trekken. Alsof iemand nog een zier geeft om Europa.’

Ook bij de VRT verontschuldigde men zich inmiddels voor de “vrijwel onmiddellijke terugkeer naar de normaliteit, waar ook bij het electoraat duidelijk een steeds kleiner draagvlak voor te bespeuren is.” Mogelijk wordt Extinction Rebellion in het verschiet nog eens opgetrommeld, “al was het maar om het live-publiek te komen opwarmen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten