vr 19 juli 2024

Luchtfoto’s stellen een week later gerust: Zelzate ligt er nog

BINNENPARKING – Precies een week na het aardschokkende nieuws dat het Oost-Vlaamse Zelzate de eerste PVDA-schepen van het land zal leveren, bevestigt Staatsveiligheid dat de Oost-Vlaamse gemeente er “wel degelijk nog ligt.” Ook het Ministerie van Binnenlandse Zaken publiceerde eerder vandaag geruststellende luchtfoto’s waarop de sterk geïndustrialiseerde agglomeratie nog duidelijk intact te zien is. Er wordt universeel opgelucht, maar voorzichtig gereageerd.

“Uit ontegensprekelijk beeldmateriaal kan men duidelijk concluderen dat Zelzate er nog ligt, en dat zelfs zo goed als onaangetast”, tweette de Federale Overheidsdienst Justitie met een recent getrokken foto in bijlage. “Uiteraard wordt dit nauwgezet opgevolgd.”

Toch lijkt lang niet iedereen overtuigd. Zo blijft Geert Moerman van ondernemersorganisatie Voka scherp van leer trekken tegen de politieke ontwikkelingen in het anders vredige polderdorp. “Sorry, maar zo’n paar kiekjes zeggen niks. Wij houden onze handen af van dit bolsjewiekenhol. Hier eindigt voor ons de westerse beschaving. Trouwens, Stalin bouwde zijn goelags ook niet in hartje Moskou. Hou die hele kanaalzone daar maar in de gaten.”

Ondertussen kreeg de redactie tevens geruststellende berichten binnen dat ook Ninove er wel degelijk nog ligt, al mogen we daar om juridische redenen geen sluitend beeldmateriaal van prijsgeven. Waarvoor dank.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten