di 23 juli 2024

Leerkrachten steunen spijbelacties volledig: ‘Nog nooit zo vlot lesgegeven’

BINNENPARKING – De grote spijbelactie van gisteren stuurde wederom duizenden scholieren de straten op, waardoor overal te lande soms hele klaslokalen leeg bleven. ‘Wat een schitterend initiatief’, vinden ook de leerkrachten van het Sint-Gymnasiuscollege in Zwijndrecht. “We zijn trots op onze mondige, politiek bewuste en vaak rebellerende leerlingen. Zeker als ze nu beloven onze weliswaar overwerkte collega’s toch een extra dagje in de week rust te gunnen en zich elders te gaan uitleven. Een hele verademing.”

“Wat ik van die spijbelacties denk?” kijkt ook de directrice van achter haar bureau op. “Dit is een godsgeschenk, zeg ik u. Gisteren zaten de hele Humane Wetenschappen in Brussel. Mevrouw Hamels, de leerkracht Nederlands, had eindelijk tijd haar verbeterwerk in te halen en stond tegen de namiddag vrolijk in de gang te fluiten. En Meneer Vandevelde, die hier wiskunde geeft, zei me vanmorgen dat hij voor de eerste keer in twintig jaar nog eens een zwart haar in zijn baard heeft gevonden. Alleen al omdat niemand propjes door de klas zat te gooien tijdens de oefeningen algebra. Alleen de seuten en rechtse poloboys blijven achter. En die kicken juist op gezag. Ik kan u verzekeren dat het schoolklimaat er flink op vooruit gaat.”

‘Ik hoop dat ze daar in Brussel hun tijd pakken om zich aan één of ander klimaatpact te binden’, vindt ook taaldocent mijnheer Matthieu. ‘Mijn leerlingen leren ginder alleszins beter Frans dan hier.’

 

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ik denk weer aan Felix Finkbeiner die op zijn negende uitrekende wat niemand had kunnen bedenken, dat als kinderen per land een miljoen bomen zouden planten, ze de CO2 uitstoot compenseren (omdat iedere boom een CO2-opname heeft van 10 kilo per jaar.) Duitsland plantte de miljoen bomen al. De Plant-voor-de-Planeet academie mikte geloof ik op een biljoen bomen voor 2020 zodat we nog tijd genoeg hebben voor het verminderen van de uitstoot van CO2 zelf.

    https://www.plant-for-the-planet.org/en/home

Een reactie achterlaten