vr 19 juli 2024

Georges-Louis Bouchez wil extra dobbelsteen voor wie bij Monopoly tweede of derde hotel koopt

POLITIEK – Ook na het federale begrotingsakkoord zit het er nog bovenarms op tussen liberalen en socialisten. Zo vinden de laatsten dat de overheid te gul blijft voor kapitaalkrachtigen in het toekennen van belastingvoordelen. Daar doet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez nu een schepje bovenop door concreet voor te stellen dat wie bij een spelletje Monopoly een tweede of derde (of vierde) hotel wil en kan kopen, een extra dobbelsteen zou moeten krijgen.

“Het is niet omdat je een volledige straat vol huizen hebt gebouwd of een peperduur hotel op de Brusselse Nieuwstraat, dat je binnen het kader van dit bordspel rijk bent”, slaat Bouchez terug na felle kritiek van links. “Moeten we nu echt wie succes heeft overal liggen bestraffen door hen exact dezelfde regels op te leggen als wie met moeite een huisje kan neerzetten op de armzalige Diestsestraat in Leuven of de Bruul van Mechelen? Tja, zo blijft de goelag niet ver weg, natuurlijk.”

Onder andere Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ging al meermaals met Bouchez in de clinch over de spelregels van de populaire gezelschapsactiviteit. “Dit is echt een wereldvreemde houding”, verwijt Rousseau zijn coalitiegenoot. “De meeste mensen spelen het spel fair en correct, maar als je alleen maar op een fucking station komt en je bij elke kans een fikse rekening gepresenteerd krijgt, is dat niet hun schuld. Je kan niet elke keer een zes gooien in het leven.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

    • Het is raadzaam, nadat u de poep hebt opgeraapt, het poepzakje in het binnenzakje van uw colbert te steken, zodat niemand er op straat last van heeft. U kunt er dan later voor eigen gebruik altijd nog op terug vallen.

Een reactie achterlaten