vr 19 juli 2024

Politicus die zich tegen EU keert boos dat EU zich tegen hem keert

POLITIEK / BUITENPARKING – De beslissing van de Europese Unie om sancties op te starten tegen de Hongaarse regering van Viktor Orbán lijkt niet in goede aarde te vallen bij de conservatieve staatsman. Sterker nog, de 55-jarige politicus kan er naar eigen zeggen niet bij dat hij plots geviseerd wordt door dezelfde Europese fracties die hij zelf reeds jaren openlijk viseert.

“Dit gaat alle logica te boven,” brieste de premier op een officiële persconferentie in Boedapest vanochtend. “Hoe een disfunctioneel instituut als de Europese Unie plots de daadkracht ontwikkelt om mij publiekelijk op mijn plek te zetten is gewoon belachelijk. En dat terwijl mijn regering, buiten het systematisch stoken van wantrouwen, ridicule en zelfs openlijke haat tegenover Brussel, amper wat gedaan heeft om de relaties zo te laten verzuren. Het is niet omdat ik mijn hele politieke carrière heb opgebouwd door Europa constant tegen te werken en zwart te maken dat ze mij daarvoor op de vingers moeten gaan tikken. Toch?”

Verder laat Mr. Orbán weten mensenrechten in Hongarije voortaan consequent te zullen respecteren. Hij garandeert de progressieve en gematigde fracties in het Europese Parlement dan ook vooral niet een voorspelbare slachtofferrol in te nemen en deze maatregel gracieus en pragmatisch te aanvaarden zonder verder vijandig geblaat.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten