vr 19 juli 2024

Geradicaliseerde vreemdeling bezoekt Antwerpen, waarschuwt politie

STAD – De lokale politie waarschuwt Antwerpenaren voor een “gevaarlijk geradicaliseerd individu van buitenlandse origine” die vandaag een bezoek brengt aan de stad, mogelijk om “de plaatselijke bevolking op te ruien en extremisten te ronselen voor zijn fundamentalistische beweging”, vertelde korpschef Serge Muyters aan het Nieuwsblad. Na een bezoek aan de Vogeltjesmarkt, waar de man “een hoogst beïnvloedbare massa” toesprak, stopte hij voor “een religieus ogend ritueel” aan het standbeeld van Willem van Oranje en Marnix van Sint-Aldegonde.

Volgens een intern rapport zou het gaan om een “emotioneel ontspoorde oproerkraaier” die reeds jaren bij de Nederlandse ordediensten gesignaleerd staat als een “bijzonder irritante etterbuil op het gelaat van de democratie.” De 54-jarige buitenlander werd dan ook mogelijk uitgenodigd door een even geradicaliseerde plaatselijke minderheid “die duidelijk weigert zich aan te passen aan onze westerse normen en pluralistische waarden”, voegde de korpschef daar aan toe.

‘De fundamentalistische bezoeker werd mogelijk uitgenodigd door al even ontspoorde elementen uit de stad,’ klinkt het bij de politie.

De politie heeft de man intussen gelokaliseerd en volgt elke beweging nauwgezet op. Volgens een gepubliceerd signalement valt hij te herkennen aan zijn Limburgs accent en lachwekkende haartooi die nog witter is dan zijn hysterische volgelingen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Volgens het toonaangevende tijdschrift Share Nederland, kwamen twee van hun medewerkers begin mei 2018 bij een voetgangersovergang een Marokkaan tegen die zei dat hij nooit eenzaam is omdat hij iedereen helpt, waarna het licht op groen sprong: een wonder. De Marokkaan was in werkelijkheid Christus.

Een reactie achterlaten