do 18 juli 2024

Taalcommissie buigt zich over boodschap op moskee: ‘Hoog tijd dat school terug begint’

BINNENPARKING – Een Leuvense moskee viel gisteren ten prooi aan vandalen, die met onder andere het beschamende opschrift ‘STEM NVA – Alle bruine buite‘ een buitenmuur besmeurden. Na een formele klacht van de plaatselijke gemeenschap kwam het dossier inmiddels bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht terecht. Daar buigt men zich nu over de zaak.

“Ik begrijp dit niet,” getuigt een jong bestuurslid die de ontsierende streek aantrof. “Dat je de grootste partij van het land zonder het gebruikelijke liggend streepje schrijft, tot daar nog. Maar een dubbel foutieve meervoudsvorm op een gewijd gebouw komen sprayen? U begrijpt dat wij dit allesbehalve grappig vinden. Wij bidden – insjallah – dat wie dit gedaan heeft snel tot inkeer komt.”

Ook de plaatselijke afdeling van N-VA distantieert zich formeel van de slordige creatie: ‘We zijn vrij zeker dat dit niet van onze leden komt. Die weten meestal wel in welke richting je een hakenkruis tekent.’

Ook bij de Taalcommissie is men duidelijk not amused. “Dit is een jammerlijke reflectie van de taalkundige verloedering van deze tijden,” vindt voorzitter Emmanuel Vandenbossche. “Een onuitwisbaar teken aan de wand wat betreft de groeiende polarisering tussen zij die respectvol met het Nederlands willen blijven omgaan, en enkele extremisten die luidkeels de glasheldere taalregels aan hun laars blijven lappen, zodat een bredere, maatschappelijke dialoog almaar moeilijker wordt. Wij hopen dan ook sterk dat de politiek dit soort gratuite wartaal sterk veroordeelt, en dat de ongeletterde nozems in kwestie weer snel achter de schoolbanken vastgenageld worden.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten