di 23 juli 2024

Antwerpse Turken kwaad na samenscholingsverbod: ‘Hoe moet een mens nu godverdomme wiezen?’

STAD – Voor boezemvrienden Yusuf, Mehmet, Hamza en Kevin uit de Brederodewijk is het samenscholingsverbod afgekondigd door burgemeester Bart De Wever een kleine ramp. Al jaren treffen de vier jonge mannen van Turkse origine elkaar buiten snackbar ‘Istanboel’ om een vredig kaartje te leggen. Nu buurtbewoners tijdelijk niet meer in groepjes van meer dan drie mogen samenkomen, kunnen de vier onmogelijk hun geliefkoosde activiteit verderzetten. Ze deden vanochtend hun beklag op regionale zender ATV.

“Dit begrijp je toch niet?,” zucht een gefrustreerde Mehmet (27) voor de camera. “Met die rellen hebben wij geen kloten te maken. Het zijn oproerkraaiers van buitenaf die onze buurt komen ontwrichten en onze mensen proberen te provoceren. Ze moeten niet denken dat ze hun slag hier thuis zullen halen. Met stokken in het rondzwieren is vragen om miserie. Geen kleine, maar grote miserie. En daar passen wij voor.”

“Het is schrijnend hoe jullie in het Westen brave Turkse burgers niet eens meer rustig laten petanquen of pietjesbakken, terwijl die linkse janetten bijna in hun bloot gat door de straten paraderen,” fulmineerde ook de Turkse president Recep Erdogan.

Verder zijn de naar eigen zeggen vredelievende mannen niet opgezet met de eenzijdige beslissing van het stadsbestuur. “We begrijpen dat je verdere escalaties wil vermijden,” haalt Kevin (31) de schouders op. “Maar zo’n beslissing maak je niet solo. Da’s gewoon niet slim. Koerden en Turken kunnen perfect in kleine groepjes of in abondance samenleven. Alleen als je in dat gewelddadige verhaal meegaat, tja, dan is het troel. Ik bedoel boel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten