vr 19 juli 2024

Gewone man blij dat iemand eindelijk nog eens voor hem opkomt

BINNENPARKING – De Facebook-post van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) over mannenlingerie lijkt het internet weer op zijn kop te zetten. De politicus deed zijn beklag over zogenaamd abnormale gendernormen die almaar meer opgedrongen worden. Door alle oproer en beschuldigingen heen lijkt hij daar nu de steun van enkele zelfverklaarde “doodgewone mannen” mee te oogsten.

“Ik vind het dapper wat Theo doet,” laat Mark (42) uit Hoboken zich ontvallen. “Iedereen mekkert maar voortdurend over genderemancipatie, vrouwenrechten en gay pride. Maar mensen vergeten dat de ordinaire man een minderheid in deze maatschappij is geworden. Waar blijft mijn parade, mijn regenboogvlag? Het is moeilijker dan je denkt om elke dag een stukje van je aangeboren privilege te moeten afgeven terwijl je geconfronteerd wordt met een groeiende diversiteit die je niet rechtstreeks bedreigt of beïnvloedt, maar je op zijn minst licht ongemakkelijk maakt.”

Voorzitter Bart De Wever sprong alvast in de bres voor Francken: ‘Theo zet zich graag in voor de vergeten Vlaamse man. Dat siert hem. Natuurlijk staat onze partij klaar om ieders gelijkheid te verdedigen. Ook die van manwijven, lesbo’s en janetten.’

Ook Hans (38) uit Boortmeerbeek sluit zich daar bij aan. “Als er een homokoppel of een transgenderpersoon in de krant komt, moeten we dat allemaal maar leuk en dapper of speciaal vinden. Maar als de traditioneel gedefinieerde cis-man de godganse dag nu gewoon met een hand in zijn bleekgewassen jeansbroek naar blote tetten of de koers wil zitten gapen, kijkt geen haan daar van op. Wel, het wordt godverdomme tijd dat iemand daar eens voor opkomt!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Een wetenschappelijk systeem dat de huidige diversiteit en de potentiële conflicten daarin met betrekking tot seks daarin moet overtreffen, etnisch en religieus, om zo de mensen te verzoenen en een te maken. Een voortspruitsel van het antiracisme. Immers ras draait om sekse.

Een reactie achterlaten