do 18 juli 2024

BDSM-gemeenschap onder de indruk van wantoestanden in psychiatrisch centrum

BINNENPARKING – De storende taferelen die ondertussen gelekt werden uit de psychiatrische afdeling Levanta, een speciale vleugel voor geïnterneerde vrouwen in het gesloten centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate, worden alvast niet door iedereen slecht onthaald.

Integendeel, voor de leden van BDSM-vereniging ‘De Zeren Tepel’ uit het nabijgelegen Wippelgem lijkt het geval een grote opsteker. Zo bedankte de plaatselijke fetisjclub de directie in een uitgebreid bericht voor “haar oprechte bijdrage tot het normaliseren van niet-conventionele intimiteit door middel van persoonlijke vernedering, langdurige bondage en extreme pijnprikkels.”

Deze foto is niet getrukeerd.

“Dat is nu al jaren dat doodgewone mensen als wij onze praktijken in volstrekte anonimiteit moeten uitoefenen,” staat op de website te lezen. “Terwijl de drang om onze medemens af en toe eens flink te dehumaniseren en als fucking beesten te behandelen in ieder van ons aanwezig is. Deze vrouwen zo schaamteloos in hun privacy en psycho-emotionele waardigheid pijnigen door hen langdurig vast te binden en af te luisteren is genadeloos botergeil en dat helpt ons weer een stapje dichter naar een warme, tolerante maatschappij. Het feit dat deze weerloze individuen daar niet noodzakelijk voor gekozen hebben en over geen fysieke uitweg of safe word beschikken is misschien een werkpuntje.”

De directie van het centrum belooft intussen volledig intern en achter gesloten deuren de situatie grondig te bekijken, waarmee deze zaak wat ons betreft volledig opgeklaard lijkt.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Het betreft hier de toepassing van het principe van sociale controle voor medische doelen. In Nederland werd destijds camera-inspectie in het toilet op de vagina van psychiatrische patiëntes toegepast om tot de kern van de zaak door te kunnen dringen.

Een reactie achterlaten