do 18 juli 2024

Vrouw zijn is dan toch geen zwaar beroep, concludeert Regering-Michel

BINNENPARKING – Na topberaad tussen regeringsleiders en sociale partners lijkt een eerste conclusie duidelijk naar buiten te zijn gekomen. Vrouw zijn kan en zal niet als zwaar beroep worden beschouwd en bijgevolg kunnen uitoefenaars niet rekenen op tegemoetkomingen of garanties van specifieke rechten, klinkt het in Brussel.

“We vonden het nodig dit punt toch op de agenda te zetten,” wist premier Charles Michel (MR) aan de pers te vertellen. “Vrouwen zijn een belangrijkste hoeksteen in onze samenleving en zij doen prima werk voor ons, maar na lange studie moeten wij toch vaststellen dat zij gewoonweg niet aan de criteria voldoen. Wij hopen dan ook dat zij zich sportief en productief zullen blijven opstellen op de arbeidsmarkt en daarbuiten.”

Premier Michel: ‘We konden niemand in ons speciaal committee vinden die er anders over dacht, dus dat is duidelijk.’

Concreet gelden er vier criteria voor de erkenning van een zogenaamd zware betrekking. Deze zijn het product van een overeenkomst met de sociale partners en luiden als volgt: fysiek zware inspanning, mentaal zware inspanning, verhoogde risico’s en veeleisende tijdsregimes. “De criteria zijn duidelijk,” vindt ook minister van werk Kris Peeters (CD&V). “Wij begrijpen dat vrouw zijn in deze maatschappij, zij het deeltijds of voltijds, een serieuze inspanning vergt, maar om nu tot radicale hervormingen over te gaan lijkt mij een beetje bij de haren getrokken. Of die nu kort of lang zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten