do 18 juli 2024

Vlaamse amateurploeg wil veld afstaan voor Euro 2020

BINNENPARKING – De afwijzing van Brussel als gaststad voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020 is een harde klap voor het Belgisch voetbal. Daar wil een lokale voetbalclub echter wat aan doen. Het zou om een vriendengroep gaan die bijna drie decennia actief is in de lagere amateurreeksen en bereid is het eigen speelveld af te staan om alsnog een EK-match te strikken.

De club biedt haar weliswaar bescheiden faciliteiten officieel aan om ‘toch zeker een groepsmatch en wie weet een kwartfinale’ te hosten.

Het was de voorzitter, een groothandelaar in vleeswaren, die de pers toesprak. “Het EK dat niet naar ons land komt? Mijn gedacht! Maar goed dat ik een paar goede copains heb bij de voetbalbond en de UEFA. Enfin, ik zal die Sloveen (voorzitter Aleksander Čeferin, red.) eens meepakken voor vijf gangen bij Chez Jean-Paul en achteraf op een coupeke trakteren in de Pussycat. Dat komt allemaal in de sakosj. Zeg dat ik het gezegd heb.”

Lukt het de flamboyante voorzitter om de UEFA op andere gedachten te brengen nu het Eurostadion niet op tijd klaar zal zijn?

Ook de doelman, duidelijk op leeftijd en nog niet ontnuchterd na zijn laatste training, ziet het plan helemaal zitten. “We zullen dat eens rap gaan regelen, zie. Allemaal de bus in naar Zwitserland en laat mijn vrouw dat maar regelen. Daar sollen ze niet mee. Awel, misschien kunnen ze er nog een onnozele B-film van maken. Schol!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten