do 18 juli 2024

Nobelprijs voor de Vrede gaat naar enige man die in 2017 niemand beledigde

BUITENPARKING – Na de Nobelprijzen voor Chemie, Geneeskunde, Fysica en Literatuur, is nu ook de ontvanger van de Vredeprijs bekendgemaakt. Het zou om een relatief onbekende Afghaanse schapenherder gaan, afkomstig uit een afgelegen bergdorp in het noorden van het land. Volgens een afgevaardigde die om elf uur vanmorgen de beslissing bekend maakte, heeft het Noorse committee “lang en hard” gezocht naar “wellicht de enige man ter wereld die het afgelopen jaar op niemands tenen trapte en geen religieuze of politieke groepering achter zich aan kreeg door één of andere achterlijke mening te verkondigen.”

Toen de 47-jarige Kader Baluch het nieuws werd verteld door een speciale delegatie die hem per helikopter kwam opzoeken, viel de man dan ook volledig uit de lucht. “Wie zijn jullie? Wat doen jullie hier? Jullie maken mijn schapen bang. Ga alstublieft weg.” Of de herder op een formele invitatie naar de ceremonie zal ingaan blijft vooralsnog afwachten. “Nobelprijs? Vrede? Waar hebben jullie het over? Ik verkoop wol. Wat willen jullie van mij?”

Het feit dat er in de Afghaanse bergen geen zak te beleven valt en vele inwoners afgescheiden van de rest van de wereld leven vermindert volgens sociologen het risico op agressief gedrag en haatspuierij op sociale media aanzienlijk.

Het feit dat de man geen toegang tot sociale media heeft en amper contact houdt met de buitenwereld kwam hem volgens het committee dan ook ten goede. “Zonder een Facebookprofiel, Twitteraccount of abonnement op HLN.be kan de man een relatief vredig bestaan leiden zonder zijn medemens voortdurend tegen de schenen te schoppen en dat zien we toch als een opsteker voor de moderne mensheid,” klonk het in Oslo.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Het gevolg van de gedegen onderzoeksjournalistiek door Het Beleg van Antwerpen. De enige nieuws outlet die niet discrimineert die samen met Kader Baluch de prestigieuze prijs in ontvangst zal nemen. Dat verdient wel vermelding. Nobel heeft in het Nederlands de algemene betekenis van de prijs: het meest simpele is het moeilijkste.

Een reactie achterlaten