vr 19 juli 2024

Nederland wil Limburg afstaan in ruil voor Kevin De Bruyne

BUITENPARKING – Komt Belgisch sterspeler Kevin De Bruyne binnenkort voor Oranje uit? Als het van Nederlands premier Mark Rutte (VVD) afhangt, is dat waar de middenvelder van Manchester City zijn internationale loopbaan zal vervolledigen. Nu de liberaal eindelijk zijn regering kan vormen, belooft hij er “zowat alles” aan te doen om Nederland “weer groots” te maken, onder andere op sportief gebied. Nu het Nederlandse elftal waarschijnlijk opnieuw een groot toernooi moet missen, heeft Rutte er naar eigen zeggen “schoon genoeg van” en lijken zijn regeringspartners akkoord te gaan de provincie Limburg aan België over te dragen in ruil voor de Oost-Vlaamse assistkoning.

“Nederlanders moeten weer trots kunnen zijn op hun land,” kondigde de 50-jarige politicus breedlachend aan. “We moeten niet alleen economisch vooruit, maar op alle gebieden laten zien dat we bij de wereldtop horen. Wat we als land missen is vertrouwen, vooruitgang en creatieve spelverdeling op de helft van de tegenstander. Daar kan Kevin bij helpen.”

Kan het sputterende Nederlandse elftal op Belgische steun rekenen?

Volgens Rutte is een eventuele ruil “perfect logisch”, en zullen Limburgers niet langer door een landsgrens gescheiden moeten leven. “Uiteraard is dit een groot offer voor de Nederlandse samenleving. Er wonen zulke aardige mensen en die zullen we zeker missen. Maar ja, soms moet je moeilijke keuzes maken en je prioriteiten erkennen. Met elf provincies kunnen we ook wel verder. En natuurlijk wensen we Geert [Wilders, red.] veel succes in de Vlaamse politiek!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

9 REACTIES

  1. […] «Нам не хватает прогресса и креатива на половине поля соперника. Кевин может нам с этим помочь. Его обмен на Лимбург совершенно логичен. Конечно, это была бы большая потеря для Голландии. Там живут такие милые люди. Но мы бы это пережили. Иногда приходится делать трудный выбор. Мы бы прожили и с 11 провинциями», — заявил Рютте в интервью Het Beleg van Antwerpen. […]

  2. […] «Нам не хватает прогресса и креатива на половине поля соперника. Кевин может нам с этим помочь. Его обмен на Лимбург совершенно логичен. Конечно, это была бы большая потеря для Голландии. Там живут такие милые люди. Но мы бы это пережили. Иногда приходится делать трудный выбор. Мы бы прожили и с 11 провинциями», — заявил Рютте в интервью Het Beleg van Antwerpen. […]

  3. […] «Нам не хватает прогресса и креатива на половине поля соперника. Кевин может нам с этим помочь. Его обмен на Лимбург совершенно логичен. Конечно, это была бы большая потеря для Голландии. Там живут такие милые люди. Но мы бы это пережили. Иногда приходится делать трудный выбор. Мы бы прожили и с 11 провинциями», — заявил Рютте в интервью Het Beleg van Antwerpen. […]

Een reactie achterlaten