vr 19 juli 2024

Wanhopige man (32) vindt maar geen mening over Catalonië

BINNEN/BUITENPARKING – Bob Wellens in de wanhoop stilaan nabij. De 32-jarige man uit Geel buigt zich al maanden over de Catalaanse onafhankelijkheidskwestie, maar slaagt er nog steeds niet te ontdekken wat hij er nu zelf eigenlijk van vindt, laat staan er überhaupt van wakker te liggen. Gezondheidsexperts vrezen dat Bob slechts één van de velen wereldwijd is die maar geen partij kunnen trekken in het escalerende conflict dat in essentie geen hol met hen te maken heeft.

“Het maakt niet uit hoeveel ik er over lees of met wie ik praat, het kan mij nog altijd geen reet schelen wie er nu gelijk heeft en wie niet,” wist Bob eindelijk voor de camera’s te bekennen. “Ik begrijp niet wat er mis is met me. Ik zie mijn vrienden maar beelden van zelfvoldane kiezers en politiegeweld posten, maar het doet me geen zak. Het ergste is echter hoe eenzaam ik me ondertussen voel. Iedereen lijkt zich zo gemakkelijk achter een zijde te kunnen scharen zonder enig gevoel voor context, nuance of zelfrelativering, maar mij lukt het gewoon niet. Sinds mijn buurman terug is van een strandvakantie op de Costa Brava, hangt de Catalaanse vlag fier uit zijn raam te wapperen. Ik denk eerlijk gezegd dat hij gewoon een supportersvlag van KV Mechelen op haar kant heeft gehangen, maar het kan me duidelijk niet genoeg schelen er iets van te zeggen. Zucht. Ik denk dat het tijd is om professionele hulp te zoeken.”

Wereldwijd zouden er talloze mensen kampen met dezelfde apathie tegenover het Spaans-Catalaanse conflict, speculeren psychologen.
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten