vr 19 juli 2024

Pedro probeerde Dour Festival zonder drugs: “Vreselijk. Wens het niemand toe”

BINNENPARKING – Gisterenavond viel het doek over de 29e editie van het alternatieve Dour Festival in het gelijknamige Henegouwse dorp. Zo’n 242.000 bezoekers kwamen zich gedurende vijf dagen volledig uitleven aan 7 eclectische podia, waarmee het evenement een nieuw record optekende. Toch was het lang niet voor iedereen een even groot succes. Pedro (19), student farmaceutische wetenschappen aan de KU Leuven, had besloten zich bij wijze van experiment het hele festival van alle verdovende middelen te onthouden en “puur voor de sfeer” met zijn vrienden mee te gaan. Dat liep echter niet zo best af.

Dour brak dit jaar weer alle records en blijft gigantisch populair onder alternatieve jongeren van alle contreien.

“Het was verschrikkelijk. Ik heb er amper woorden voor,” snikt een nog nabibberende Pedro terwijl zijn moeder Patricia snel een dekentje over hem heen legt. “Ik weet niet wat me bezielde te denken dat ik het daar vijf dagen zou volhouden zonder ook maar een trekje van een spliff of ocharme een zegeltje onder de tong zo nu en dan. Ik wil later graag apotheker worden en probeer heel bewust met dat soort chemicaliën om te gaan. Ik dacht dat ik mij ook gewoon nuchter zou kunnen amuseren. En nu doet alles pijn. Ik wil gewoon dat dit stopt.”

Ordediensten raden bezoekers ten stelligste af het festivalterrein onvoorbereid te betreden. “We weten zelf nog amper wat er zich daar allemaal afspeelt,” zucht commissaris Jan Depraetere.

Ondertussen krijgt Pedro professionele begeleiding van Dr. Gers Pollen, die een woordje uitleg geeft over wat de jonge festivalganger moet doorgemaakt hebben. “Je kan niet begrijpen wat voor een hel het daar moet geweest zijn. Doorgaans zijn de enige mensen die het hele festival nuchter doormaken professionelen als politieagenten en medewerkers van het Rode Kruis. En die worden dan nog regelmatig afgelost. Beeld je de gruwel in om elk moment omringd te zijn door horden kwijlende technosletjes en brabbelende wereldverbeteraars op rottende teensletsen die zonder schroom of zelfbesef incoherente bullshit staan te ejaculeren op prehistorische tonen met een bord halfgekookte calamares in hun hand. Ja, zo ernstig is het.”

Volgens de psychologen zal het nog wel even duren vooraleer Pedro zich opnieuw aan een volwaardig muziekfestijn zal kunnen wagen. Intussen wordt het hem aangeraden zachtjes op te bouwen met bijvoorbeeld een dagje Zilleghem Folk of het Nostalgie Beach Festival in augustus.

Ook bij de federale politie hoopt men van Pedro een voorbeeld te kunnen maken. “Dit mag niet meer gebeuren,” klinkt het. “Het is in ieders belang volledig in te zetten op bewustwording. Een onvoorbereid individu zomaar bloednuchter de weide insturen en tussen de staalhard bonkende stonerhouse of fluorescerende reggaebagger zijn plan laten trekken is onverantwoord. Wij zullen uiteraard de laatsten zijn om druggebruik aan te moedigen, maar wie hier volgend jaar terugkomt en een vriend of vriendin volledig op het padje ziet blijven, bied hen dan alstublieft een bolletje ket of lijntje speed aan voor het slapen gaan. Anders komen er toch maar vodden van. Wij danken u.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten