di 23 juli 2024

Loonakkoord aangepast: werkgevers mogen plexiglas tussen u en uw zielige premie zetten

POLITIEK – Dat het fel besproken loonakkoord nog een staartje zou krijgen leek onvermijdelijk. Na lang aandringen doet de overheid toch nog een belangrijke toegeving aan de werkgevers: bedrijven die het goed doen mogen een plexischerm zetten tussen werknemers en hun opslag en premie.

“Dit is puur voor de veiligheid“, zegt een tevreden Pieter Timmermans, topman bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). “We zouden niet willen dat loontrekkenden iets opscharen door meteen aan die centen te zitten. Dat is gewoon niet verantwoord. Tot nader orde zal het bedrijf in kwestie dat geld netjes bijhouden en, als er eventueel kan versoepeld worden, halen we dat scherm dan wel eens weg. De vakbonden kunnen zeggen wat ze willen, maar we passen hier alleen maar een virologisch onderbouwde logica toe.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

Een reactie achterlaten