do 18 juli 2024

N-VA overweegt Theo Francken pedagogische tik te geven: “Niks anders helpt nog”

POLITIEK – Het bescheiden politiek relletje dat prominent N-VA’er Theo Francken aanwakkerde rond kindermishandeling dreigt ook volgens zijn eigen partij uit de hand te lopen. Francken verdedigde de zogenaamde pedagogische tik als een opvoedkundig verantwoord hulpmiddel en dat valt niet in goede aarde. Ondertussen overweegt het partijbestuur het Lubbeekse stemmenkanon zelf op een duchtige oorveeg te trakteren. “Het is tegen onze principes, maar anders luistert hij toch niet”, luidt daar de uitleg.

“N-VA is en blijft voor alle duidelijkheid tweehonderd procent tegen huishoudelijk geweld en zeker tegen kinderen”, laat voorzitter Bart De Wever zich ondubbelzinnig ontvallen. “Maar die zelfverklaarde opvoedingsgoeroes op hun geitenwollen sokken hebben makkelijk praten. Theo is nu eenmaal een geval apart en als je hem niet weet kort te houden, maakt hij er zo weer een boeltje van. Ik doe het mijn pijn in het hart, maar hij beseft, hoop ik, ook wel dat hij bij Vlaams Belang of Lijst Dedecker al lang een ferme lap rond zijn oren had gekregen. En terecht. Oderint dum metuant, zeg ik dan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

7 REACTIES

  1. Ik hoorde van kinderen die om slaag vroegen in plaats van de gebruikelijke psychologische oorlogvoering. Deze markeerde het begin van het feminisme, toen er langzaamaan geen kinderen meer waren.

  2. Iedere creativiteit komt voort uit een probleem. De staat pakt het probleem enkel in. De verveelde tieners hebben een dode ziel. Ze gooien flessen uit een autoraam op een fietspad kapot om stoer te zijn. Niemand doet er wat aan, behalve misschien hun ID-kaart vragen, omdat niemand zich met de opvoeding mag bemoeien.

Een reactie achterlaten