do 18 juli 2024

Jean-Marie Dedecker trakteert covid-patiënten zodra hij eigenhandig terrassen opendoet

BINNENPARKING – De veldslag om de versoepelingen blijft voortrazen nadat het Overlegcomité de deur naar de heropening van de terrassen vanaf 8 mei heeft opengezet. Toch blijven enkele burgemeesters, waaronder Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) in Middelkerke en Willy Demeyer (PS) in Luik, dwarsliggen. Die eerste belooft nu niet alleen de terrassen eigenhandig open te doen, maar als tegenprestatie iedere covid-patiënt op intensieve op een fris pintje te trakteren.

“Men slingert weer allerhande lelijke dingen naar mijn hoofd, maar ik ben dat gewend”, bijt de eigenzinnige Dedecker van zich af. “Alsof ik alleen maar aan mijn populariteit bij de middenstand zou denken of de overheid moedwillig zou saboteren om politiek te scoren. Belachelijk. Natuurlijk leef ik mee met de talloze dappere Vlamingen die toevallig eventjes aan de beademing moeten liggen. Terwijl ze daar lekker uitblazen, kunnen ze er zelfs eentje meedrinken op mijn kosten. Een Duveltje of een trappist en ze zijn er zo weer doorheen. En wie is er nu de platte populist?”

Iets anders dan alcohol gaat de kustburgemeester echter niet betalen. “Ik ken dat. Straks liggen de ziekenhuizen weer vol ramadantoeristen. Daar trap ik niet in.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Onwetendheid is niet meer de passieve en onschuldige afwezigheid van enige kennis als het ware van een kind, het is een actieve haat die altijd iedere bezieling heeft ontkend met een suffe objectiviteit gereduceerd tot plat materialisme. De haat is beperkt in zijn uitstraling, het heeft geen richting of doel want het werkt indirect via de middelen waartoe al even onbeschoft de anderen worden verkort.
    De politicus noemt deze soort zelfvernietiging ‘eigenbelang’ vanuit dezelfde bekrompen toekomstvisie van anderhalve centimeter waar ‘ieder en ieder mens telt’. De grootste onwetendheid is daarbij de democratie die de ander altijd in haar zorg (graf) mee wil trekken; dat is de besmetting.
    Tussen persoonlijk en algemeen ligt het veld van waarneming, integriteit dan wel hypocrisie: het verraad.

Een reactie achterlaten