vr 19 juli 2024

Vlaams Belang wil dat Gentse Vooruit ‘Paljas’ of ‘Omvolxus’ gaat heten

POLITIEK – Nu de socialistische partij van Conner Rousseau formeel omgedoopt is tot Vooruit, gaat ook de Gentse cultuurtempel die tot voor kort bekend stond onder die naam op zoek naar een nieuwe identiteit. Iedereen die wil kan tot woensdagochtend online kiezen tussen ‘Pallas’ of ‘Volxus’, al stuurt het plaatselijke Vlaams Belang-bestuur aan op een lichte aanpassing. “Maak er ineens ‘Paljas’ of ‘Omvolxus’ van en we staan er honderd procent achter.”

“De huidige opgedrongen keuze verraadt een zoveelste verloedering van de Vlaamse eigenheid en dat hoeft de Gentenaar niet te pikken”, vindt men op het fractiesecretariaat in de Onderstraat, op amper een kilometer van het kunstencentrum. “De mensen laten stemmen tussen een of andere geïmporteerde, werkschuwe godin en een volkomen verzonnen nonsenswoord lijkt een zoveelste Vivaldi-streek om de eigen cultuur bewust en vlotjes ten grave te dragen. Maar niet met ons, hoor.”

De twee namen die de partij zelf naar voren draagt zouden “een pak dichter bij de waarheid” staan. “Paljas komt dan wel uit het Italiaans, maar het is een geuzennaam die elke oprechte Vlaams-nationalist al een tijdje met fierheid draagt, en bij Omvolxus moeten we allicht geen tekeningetje maken. Dat laatste gaan we wijselijk ook niet doen, want er zou wel eens een profeet op kunnen staan en dan is het kot weer te klein.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten