do 18 juli 2024

Zorgsector bereid extra geld te aanvaarden zolang het in het vel van Wouter Beke verpakt zit

POLITIEK – De uitgestoken hand van de regering Jambon naar de zorgsector is niet de minste. De Vlaamse overheid pakt uit met een extra pakket ter waarde van maar liefst 577 miljoen euro. Concreet gaat lonen omhoog en worden er versterkingen beloofd. De eerste reacties zijn alvast positief, al wordt er unaniem op gerekend dat de extra middelen “in het afgestroopte vel” van minister Wouter Beke (CD&V) worden geserveerd.

“Natuurlijk zijn we blij met meer centen en werkkrachten”, klinkt het bij de vakbonden. “Onze mensen zijn op en voelen zich niet gewaardeerd. Daar mocht wel eens een einde aan komen. Een half miljard is niet slecht, en wij zijn geen wraakzuchtige onmensen, dus willen we ons hier zeker redelijk opstellen. Als de regering bereid is om een bescheiden symbolische daad te stellen en ons Beke zijn gladde, werkschuwe tsjeevenvelletje te bezorgen, dan doen we mee. Zijn hoofd op een schotel mag ook, uiteraard. We gaan niet moeilijk doen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten