vr 19 juli 2024

Ook België laat kiezers voortaan per post stemmen: “Hebben we zeker genoeg tijd om regering te vormen”

POLITIEK – Het tergend trage tempo waaraan de per post verstuurde stemmen in de Verenigde Staten geteld worden lijkt de Belgische staat op ideeën te brengen. Zo wordt het idee geopperd om bij de volgende federale verkiezingen alle Belgen uitsluitend per post te laten stemmen. “Met wat geluk hebben we zo tijd genoeg om een regering te vormen”, luidt de redenering.

“Dat systeem in Amerika lijkt misschien frustrerend”, speculeert staatssecretaris Mathieu Michel (MR), bevoegd voor het Belgisch Instituut voor post en telecommunicatie. “Maar dat is ook gewoon omdat Amerikanen het gewend zijn alles snel te kunnen doen. Time is money voor die gasten. Maar hier bij ons zou dat juist de nodige ademruimte bieden om een jaar lang amper vooruitgang te boeken en toch te doen alsof we ernstig bezig zijn met coalitievorming. En zo blijft het een beetje spannend.”

Toen onze reporter vroeg of de beslissing ook bedoeld is om met toekomstige pandemieën rekening te houden en een nationale stembusslag extra veilig te laten verlopen, bevestigde de staatssecretaris dat meteen, al leek hij die suggestie nog snel woord voor woord op de palm van zijn hand te schrijven. “Klopt. Daar hebben we letterlijk aan gedacht.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

7 REACTIES

  1. Anders dan hier heeft de post in de VS, trouw aan de ethiek van het socialisme, een traditioneel staatsbedrijf, een van de weinige vormen van publieke dienstverlening die functioneren. Hier betaal je voor een postzegel al snel een tientje, en ze komen misschien 1 keer per week langs. Hier zijn we tien keer zo commercieel, om de digitalisering en daarmee de potentiële corruptie te bevorderen in dezelfde trant van de banken.

  2. Het zijn niet zozeer de negers maar de Joden die in de VS het racisme aanzwengelen als cultuur. Amerikanen zien zichzelf hiermee als het uitverkoren volk. Astrologisch zijn de Joden blijven voortbestaan in het tijdperk Ram dat tot ongeveer het jaar nul duurde toen het Vissentijdperk met Jezus werd ingeleid. Amerika is de samenloop van alles wat voorgesteld werd door het sterrenbeeld Vissen, dat nu voor de mensheid ten einde loopt. ‘Ariër’ is ontleend aan ‘Aries’ (Ram in het Nederlands) het teken waar de Joden aan vastgehouden hebben.

Een reactie achterlaten