do 30 maart 2023

VTM collectief ingeschreven voor eigen programma ‘Ik wil een geweten’

MEDIA – Commerciële zender VTM komt met een gloednieuw reality-programma op de proppen. Vanaf volgende week presenteert Dina Tersago ‘Ik wil een geweten’, een show waarin het bestuur en alle medewerkers van de zender samen op zoek gaan naar minimaal moreel besef. Het programma gaat volgende week live.

“We hebben gemerkt dat er veel commentaar is gekomen op een ongerelateerd programma dat we al een tijdje planden uit te zenden”, reageert een woordvoerster van DPG Media. “Mensen zijn erg met ethiek bezig tegenwoordig. Het leek ons dan ook een uitgelezen kans om die zoektocht naar journalistieke integriteit en de normatieve grenzen van de entertainmentsector zwaar commercieel uit te melken. Anders zouden we onze job niet doen.”

‘Ik wil een geweten’ zal zeker drie volledige seizoenen lopen. “We gaan ervan uit dat dat wel een tijdje zal duren vooraleer er hier iets van inkeer en maatschappelijke verantwoordelijkheidszin doordringt”, klinkt het verder.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. Ik zag een artikel over Diego, de zwerver, in de handboeien, zijn handen achter zijn rug gefotografeerd. Ze hadden wapens gevonden. Het was wel iemand anders, maar dat soort foto’s hebben ze kennelijk in voorraad om het verantwoordelijker te doen lijken. (Ik ben echter geen groot voorstander van vuurwapenbezit.)

  • Update.

   Nadat ik die zondagavond ruzie had met Diego omdat ik schijnbaar een rol begon te krijgen in de pikorde waarin het gevoel me bekroop onderaan te staan, en hij bij een vriend op de koffie was, zo vernam ik indirect via zijn vriendinnetje in de elektrische rolstoel (Lia) die dat van zijn raadsman had, was hij van plan geweest zijn machinegeweer voor de lol naar die bewuste plek mee te nemen waar we elkaar voor het laatst hadden gezien.
   Hij is nu in de gevangenis aan het afkicken, van de alcohol. Het gaat goed met hem. Hij krijgt daar drie keer keer dag te eten.

 2. De minne shit waar mensen een pleziertje aan hebben leren ontlenen over de ellende van een ander, want dat is het, is gevaarlijker dan een machinegeweer. Laat ze er diep over nadenken dat dit misbruik van energie los van de schijn van zelfbediening zich katalyseert in hun karma waar geen kruid tegen gewassen is, geen medische zorg tegenop kan. De stoere ‘on’afhankelijkheid manifesteert aldus zich in de gezelligheid van het ziekenhuis.

 3. De ethiek begint bij de nieuwslezer die zich in België nog enigszins weet te beheersen, anders dan in Nederland waar de patatbakker in een snackbar zich voor een mislukte kroket al gedraagt als een deejay, en de nieuwslezeres haar messcherpe stem met scherpzinnigheid verwarrend zich uitslooft haar type genitaliën tentoon te stellen (want de mond reflecteert de vorm van de genitaliën, en de stem de seksualiteit).

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: