wo 22 maart 2023

3M boos na metingen: “Groot deel van onze PFAS geraken besmet met inwoners”

BINNENPARKING – De chemiereus 3M, die een zetel in Zwijndrecht heeft, is niet te spreken na recente bloedmetingen in de streek. Daaruit blijkt volgens het Amerikaanse bedrijf dat steeds meer van de poly- en perfluoralkylstoffen of PFAS die het uitstoot “besmet geraken met buurtbewoners” en dat pikt de multinational niet. “Een lastig neveneffect waar we niet op gerekend hadden.”

Het bestuur van 3M verwijst in een boze persverklaring naar bloedanalyses bij inwoners uit Zwijndrecht en Linkeroever, waaruit bleek dat er uiterst hoge concentraties in het bloed aanwezig waren. “Het is niet omdat we die stoffen in de omgeving lozen dat het ons niet kan schelen waar die dan terechtkomen. Integendeel. Wij dragen verantwoordelijkheid voor het welzijn van die stoffen en waar die mensen die daar dan mee in hun lijf rondlopen allemaal gezeten hebben weten wij niet. En over de langetermijneffecten van inwoners op diezelfde stoffen weten we nog te weinig. Dat baart ons zorgen.”

Vanuit de hoofdzetel in de Amerikaanse staat Minnesota worden gerechtelijke stappen tegen de plaatselijke bevolking alvast niet uitgesloten.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: