do 18 juli 2024

Antwerpen komt dankzij nieuwe explosies weer even beter in het nieuws

STAD – Opnieuw werd de koekenstad vannacht door explosies getroffen. Zowel in Deurne als Borgerhout werden bewoners door ontploffingen opgeschrikt, mogelijk gelinkt aan het drugsmilieu. Het stadsbestuur reageert kordaat, maar ook een tikkeltje opgelucht: “Vreselijk, laf en misdadig”, laat de persdienst van de stad weten. “Maar toch veruit het beste nieuws dat we deze maand hebben gehoord, en dat mag ook gezegd worden.”

“Voor alle duidelijkheid”, gaat het communiqué verder. “We willen en zullen de politie alle tijd, ruimte en middelen geven om de daders op te sporen, want dit kan uiteraard niet. Maar tussen ons gezegd is het wel een verademing na alle trieste coronacijfers, de nachtklok en alle andere maatregelen waar iedereen ondertussen duidelijk de buik van vol heeft. Het moet niet altijd corona zijn wat de klok slaat.”

Ook Koen Kennis (N-VA), schepen bevoegd voor toerisme, bekijkt het voorval opmerkelijk positief, en deelt een subtiele sneer uit naar viroloog Marc Van Ranst: “We hebben niet bepaald onze makkelijkste maand achter de rug, en als bepaalde wetenschappers de mensen dan nog eens extra bang maken om een dagje ‘t stad te komen bezoeken, is dat voor ons natuurlijk een ramp. Maar het tij lijkt bij dezen te keren. Dit soort berichten maakt mij bijzonder nostalgisch naar het oude normaal. Kom maar allemaal gezellig terug naar Antwerpen. Een paar granaten maakt de oorlog niet.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Bij de explosie in de Kerkhofweg schrokken de buurtbewoners wakker.
    Daarna konden ze gewoon terug naar hun graf.

    Ook de bewoners van de Godsstraat werden wakker.
    Daarna konden ze gewoon doorslapen.

Een reactie achterlaten